TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI 2020 MISIR RAPORU

Ülkemizde, bugünlerde başta Çukurova bölgesi olmak üzere, mısır ekimi zamanı. Yüksek girdi maliyetleri ve yetersiz desteklerle zaten zor koşullarda üretmeye çalışan çiftçilerimizin, Covid-19 salgınının da etkisiyle üretim koşulları iyice zorlaştı. 

TÜRKİYE’DE KAMU MISIR ARAŞTIRMALARI, Rahime CENGİZ, Makale.

Mısır bitkisi halen Dünya nüfusunu doyuran altı tahıldan bir tanesidir. Çok yönlü kullanım alanı, adaptasyon kabiliyeti ve verimliliği ile Dünya’da en fazla üretilen tahıllardan bir tanesidir. Ülkemizde 2014 yılında 5.95 milyon ton üretime ulaşan mısır üretiminin tüketimi karşılama oranı %90 civarındadır.

TARIMSAL EKONOMİ VE POLİTİKA GELİŞTİRME ENSTİTÜSÜ MISIR DURUM TAHMİN RAPORU 2021

“Durum ve Tahmin Raporları” Tarımsal Ekonomi ve Politika Geliştirme Enstitüsü (TEPGE) çalışmaları için bilgi ve veri tabanı oluşturmayı, sektörde ilgili kişi, grup ve kuruluşları bu gelişmelerden zamanında ve doğruya yakın olarak haberdar edip bilgilendirmeyi amaçlamaktadır.

TÜRKİYE ÖNCÜLÜĞÜNDE İMZALANAN TAHIL KORİDORU MUTABAKATININ GIDA GÜVENLİĞİ EKSENİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ, Ulusal Hububat Konseyi, Rapor.

COVİD-19 salgını; lojistikteki yavaşlama, deniz ve kara taşımacılığında uygulanan sıkı sağlık tedbirleri ve birçok ülkenin tarım ürünleri ihracatına kısıtlama getirmesi global gıda fiyatlarının yükselmesine neden olmuştu.